30 lipca 2018

PODPROGRAM 2017 – efekty

  • Stowarzyszenie „Pomocna Dłoń” w Zgierzu z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
  • Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
    • tłuszcze (olej rzepakowy),
    • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 1013 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym: 45712,04 kg żywności to jest 8830 paczek żywnościowych;
  1. W ramach Podprogramu 2017 dla 1013 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjnych w ramach działań towarzyszących.

Stowarzyszenie "Pomocna Dłoń" 2015 / Polityka prywatności / KRS 0000133764 / REGON 473079363 / serio24.pl